Ανοιχτή επιστολή Προς: τον κ. Περιφερειάρχη Αττικής κ Γιώργο Πατούλη

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Ως κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, κάτοικοι της Αθήνας και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς και γιατί, κάποιοι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας προσπαθούν μονίμως να καταστρέψουν την ιστορία της πατρίδας τους, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να προσπαθούν να θάψουν οι ίδιοι τα ίχνη της.
Μα το σημαντικότερο όλων, να λεηλατήσουν και να θάψουν στα σκουπίδια την Πόλη που γέννησε την Δημοκρατία, σε αυτή την Ιστορική Μάχη του Μαραθώνα για την οποία όλη η ανθρωπότητα μιλά με δέος.

Κύριε Πατούλη,
όπως γνωρίζετε, ο χώρος στον οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ – Ο.Ε.Δ.Α. είναι ακατάλληλος να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε έχει σχέση με σκουπίδια και κάθε είδος υπολείμματα που προέρχονται από σκουπίδια ανακυκλώσιμα και μη.
Είμαι σίγουρος πως, ως Περιφεριάχης και επιστήμονας, έχετε πληροφορηθεί και τους λόγους για τους οποίους είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ η ρίψη αυτών διότι:

1- Έχει κατασκευαστεί πάνω στο ΡΕΜΑ το οποίο εκβάλει στον Ευβοϊκό κόλπο όπου μαζί με τα σκουπίδια θα πέφτουν μολυσμένα καρκινογόνα υγρά στην θάλασσα,
2- Τα υπόγεια υδροφόρα κανάλια που υπάρχουν, συνδέονται με την ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, από την οποία τροφοδοτούνται με νερό όλοι οι κάτοικοι της ΑΤΤΙΚΗΣ και το οποίο θα μολυνθεί ανεπανόρθωτα με καρκινογόνες ουσίες.
3- Η καρκινογόνος ατμοσφαιρική ρύπανση θα μολύνει όλη την ανατολική αττική και όχι μόνο, μιας και το 80% του αέρα κατά την διάρκεια του έτους είναι Βοριάς, και θα μεταφέρει όλα τα μολυσμένα σωματίδια σε όλη την Αττική.
4- Κινδυνεύει να μολύνει τον κάμπο του Μαραθώνα από όπου παράγεται μεγάλο μέρος των οπωροκηπευτικών που τροφοδοτεί την Αττική και όχι μόνο.
5- Το έργο είναι παράνομο αδειοδοτήθηκε ποτέ? ακόμα και για τις προστατευτικές μπάρες που έγινε προσπάθεια να τοποθετηθούν ο εργολάβος δεν είχε άδεια για τις εργασίες που ήθελε να εκτελέσει

Εάν υπογράψετε την λειτουργία της Ο.Ε.Δ.Α. θα είσαστε ο τελευταίος εκπρόσωπος της Περιφέρειας που η υπογραφή του θα βαραίνει για πάντα στην νεότερη ιστορία της πατρίδας μας ως ο υπαίτιος της καταστροφής της ιστορικής αρχαίας πόλης του ΜΑΡΑΘΩΝΑ, μιας παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο Αλάριχος είναι στιγματισμένος για την καταστροφή ιστορικών μνημείων. Ποιος θα ήθελε να πέσει στο όνομά του μια τέτοια μαύρη κηλίδα;

Κάθε μέρα που περνάει είναι υπερβολικά πολύτιμη για να χαθεί αυτή η ευκαιρία της ανακύκλωσης από την πηγή – όπως γνωρίζετε – είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σε όλη την Αττική και να έχει 100% απόδοση σε 2 χρόνια το πολύ.

Παρακαλώ δείτε με προσοχή τα παραπάνω που σας έγραψα και αναλογιστείτε την ιστορική σας ευθύνη.

Με τιμή,
Μάριος Αρμάος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*